Un cap de setmana entre estrelles

Aprofitant la lluna nova de maig (dimecres dia 25) i que la via làctia comença a ser visible a una hora relativament còmode, el passat cap de setmana he aprofitat per visitar un parell de localitzacions que feia dies que les tenia “enfilades”.

A Albanyà presumeixen de tenir el cel més net -de contaminació lumínica- de les comarques gironines. També tenen un bon recull d’ermites que poden ser un bon motiu de visita nocturna, per combinar-les amb estels. Vaig triar Sant Miquel de Bassegoda, al peu del cim del mateix nom, que separa les comarques de la Garrotxa i l’Alt Empordà. Un paisatge no massa explotat i que val bé la pena acostar s’hi.

Dissabte la sortida ha estat arran de mar, resseguint la costa de Cadaqués nord enllà, a la recerca de la foscor i un paisatge que aporti un motiu fotogràfic, més enllà del cel estrellat.

En les dues sortides, els núvols ens varen respectar i la il·luminació dels pobles veïns no ha estat una dificultat insalvable. Ja me’n direu.

2 thoughts on “Un cap de setmana entre estrelles

  1. Un cap de setmana ben aprofitat, i bon recull d’imatges. M’agraden sobretot les de l’ermita, has sabut trobar un bon enquadrament tenint en compte que el lloc està força enclotat entre la vegetació.

    1. Moltes gràcies Miquel,
      Si a les dues coses, dues nits aprofitades i l’enquadrament de l’ermita força difícil. Pel que he vist els propers mesos encara serà pitjor, ja que la via làctia serà cada cop més vertical.

Comments are closed.