El pont trencat

Sota el majestuós viaducte que varen construir per salvar els desnivells del nostre Fluvià entre Montagut i Castellfollit hi trobem les restes d'un pont trencat que forma part d'una via que a l'alta edat mitjana ja apareix documentada comunicava de Castellfollit de la Roca a Olot. És molt probable que aquest pont formés part d'aquesta ruta, tot i que no tenim dades de quan fou aixecat.  El que si sabem és que en 1659 les tropes franceses en la seva retirada el van dinamitar. Segurament no es va arribar a reconstruir mai i per això només conserva una petita part.

Les restes conservades es troben en la riba dreta del riu Fluvià formant angle pràcticament recte. L'amplada del riu en aquest sector és força gran, el que fa suposar que es tractava d'un pont de grans dimensions. Malauradament, no s'ha conservat res més d'aquest pont.

A finals del segle XIX encara estava en peu un dels dos arcs centrals, però el mal estat de conservació i les diferents avingudes del riu ha fet que de mica en mica s'anés ensorrant. D'aquest arc només es conserva la base del pilar on es recolzaven els dos ulls centrals, que està integrat en una resclosa moderna que abasteix d'aigua la central de Can Gridó.