Els dos caçadors de Sant Maurici

La muntanya dels Encantats està formada per roques replegades d’uns 390 milions d’anys d’antiguitat. Aquestes dues agulles constitueixen uns dels pocs enclavaments calcàris del Parc d’Aiguestortes.

L’Estany de Sant Maurici és un dels més de 200 estanys que hi ha al Parc. Gairebé tots es troben a la base dels circs glaciars, envoltats de parets rocoses. Sant Maurici, en canvi, es troba al fons de la vall i és el resultat de l’excavació provocada per l’acumulació de gel.

A la vora de l’estany de Sant Maurici, al Pallars Sobirà, hi ha dues muntanyes bessones: els Encantats. La seva llegenda és ben curiosa. Diu que fa molts i molts anys dos germans van sortir a caçar. De camí cap al bosc van passar per l’ermita que hi ha al costat del  llac, on molta gent havia anat a resar per demanar a sant Maurici que plogués. Els dos caçadors van començar a riure’s d’aquella gent i a burlar-se  de l’ermita i del sant…, fins que va aparèixer un gran cérvol. Llavors, el van començar a perseguir, però l’animal va enfilar-se en una roca i va desaparèixer de sobte, sense deixar rastre. Quan els dos caçadors van arribar al lloc on havia desaparegut el cérvol, els va caure un llamp que els va convertir en dos grans blocs de pedra, dues muntanyes.

Si us hi fixeu  bé, encara avui es distingeixen les figures dels dos caçadors, en aquestes muntanyes …

2 thoughts on “Els dos caçadors de Sant Maurici

Comments are closed.