Rec del Puig

El juny del 2015 fou la darrera aportació que vaig fer al projecte Fluvià i també fou de la capçalera del riu, en una sortida organitzada per Discovering Fluvià. Malgrat això, durant aquest any i mig de silenci he anat fent alguna sortida i disposo de material per anar avançant. Vaig aturarme, eren moltes les coses que m'hi anava trobant i diguem-ne que el Fluvià anava massa ple. Ara, voldria tornar a emprendre el projecte, així que l'agafo allà on el vaig deixar.

El riu Fluvià es nodreix de l'aigua dels torrents i cau per les cingleres fins a la Vall d'en Bas. Temps enrere, ja vaig remontar la Riera de Falgars amb en Ramon Roura fins al peu del Salt de la Coromina. Ara, acompanyat d'en Romà Castiella i d'en Jesús Crespó vàrem pujar pel Rec del Puig. L'objectiu era arribar al Salt de L'Olla. Volíem anar hi de dret, però la quantitat i la força de l'aigua ens va impedir avançar. De ben segur que si haguessim fet cas de la ruta del llibre 23 Gorgues i recorreguts d'aigua huriem arribat mes lluny.

El Fluvià es un riu de règim pluvial i les dues llevantades d'aquesta tardor li havien donat gran quantitat d aigua, però efímera. Un parell de setmanes mes tard hi vàrem tornar i el paisatge havia canviat. El Rec del Puig era ben sec a baix (suposo que l'aigua deu ser captada mes amunt) i al salt un parell de fils d aigua, encara brollaven.

Us deixo a continuació algunes imatges de les dues sortides, espero poder continuar veient-nos al voltant del Fluvià.

 

4 thoughts on “Rec del Puig

Comments are closed.