Les Manages de Verges

En moltes poblacions catalanes, les processons de Setmana Santa van encapçalades per una comitiva d’homes vestits de soldats -normalment romans- que popularment anomenem “armats o manaies”, a Verges, però,  en diuen “manages”.

Originàriament sortien només en la processó de Dijous Sant, escenificant  les tropes que el procurador Ponç Pilat va enviar amb l’objectiu de vigilar tot el procés de crucifixió i mort de Jesucrist.
A Verges tot comença a la tarda amb una desfilada de les Manages que fan un recorregut pels carrers del poble. Durant la desfilada, les manages van a buscar les imatges que s’han engalanat i les acompanyen en formació fins a l’església, on restaran exposades fins a formar part de la processó.

Text

La processó de Verges

Manel Carrera / www.festes.org

 

Aquesta publicació forma part del projecte fotogràfic “De festa i festers”

La Patum. L'Aliga Podeu clicar aqui per accedir-hi.

Altres entrades relacionades

Verges, un mes abans
Les primeres processons
Al calvari anem anant

 

8 thoughts on “Les Manages de Verges

  1. Bones, l’any passat, a la terrassa de la plaça vam tenir un intercanvi de opinions. Sóc manage i avui, un any més tard, un dels capitans ha fet menció de la feina que vas fer i de la web. Els cas és que una de les fotos (el manage timbaler que retrates al costat de la pietat és es meu germà i com que està molt genial, m’agradaria poder-ne tenir un parell de copies per regalar a ell i a es meu pare que és gran col·leccionista de coses de La processó. Com ho puc fer? Estem en contacte. Bona feina!
    Atentament
    Joan Enric Bosch

  2. Pingback:Verges. Les primeres processons – Capturant una historia en un segon

  3. Pingback:Al calvari anem anant, en solemne processó – Capturant una historia en un segon

  4. Bonica interpretació de Les Manages, fantàstiques imatges d’una processó que cada dia ens enamora més. Boniques armadures d’uns armats que segur que tu ja hi poses nom!!!!! bona feina crac!!!!! esperant estic un altre lliurament. Molt bona nit guapo.

Comments are closed.