Personatges del Carnaval de Solsona

Com tots els carnavals, el de Solsona té els seus personatges i tenen la seva personalitat, òbviament hi ha en Carnestoltes i la seva versió femenina, Miss forastera, així com l'ajuntament de carnaval.

Els Bufons van aparèixer un any on no va haver Carnestoltes, des de llavors cada dia surten, tot passejant i provocant, això si en silenci en tot moment.

Patimfanjàs, posa la música a la banda sonora. Es una orquestra sorgida fruit d'una juguesca entre diverses persones vinculades a la festa, totes elles sense coneixements musicals, però que des de fa quasi 50 anys continuen. Les tonades, pròpies del carnaval solsoní, tenen el seu moment en la coreografia de cada un dels gegants. Destaca "El Bufi" en el ball de gegants i "A Solsona bona gent" en la penjada del ruc.

Mata ruc o mata ruca d'honor (En l'edició del 2020 Mònica Tarribas). Es una personalitat convidada i que actua com un cert "pregoner" i que ajuda a donar rellevància fora de Solonona al seu Carnaval.

Amb les bates ben acolorides, son els membres de la junta de l'associació de carnaval. Son els. qui s'en ocupen de l'organització. Des de mantenir la rotllana als ballets dels gegants, montar taules i cadires, arreglar els camions de la rua, .... i tot el que faci falta.

Aquest entrada pertany al reportatge del Carnaval de Solsona del 2020 que podeu trobar a: De festes i festers - Carnaval de Solsona