Bèlit ? ….. Va !

Temps enrere, places i carrers eren espais on grans i petits es relacionaven amb els seus veïns, sobretot els petits els utilitzaven pels seus jocs. Ara però cadascú està tancat a casa i places i carrers són territori de cotxes, com a molt de terrasses on fer el toc en un moment de parada.

El bèlit, era un d’aquest jocs. A Girona, entre d’altres llocs s’hi jugava als patis entre blocs i cases del barri de Sant Narcís.

Es un jocs d’equips, amb un munt de normes –malgrat que no gaire complexes– , que hi podia jugar tothom, sense gaires estris, tant sols un pal petit acabat en punta i un pal més llarg.

L’any 2005 arrel d’un article publicat en el programa de festes de Sant Narcís, es varen proposar recuperar el joc fent-me un campionat. Primer varen ser dos equips del barri i malgrat la interrupció del 2020 s’ha anat repetint el que ells anomenen Campionat del Mon.

El bèlit es un joc força estès i se’n poden trobar variants a diversos llocs i noms, "billarda", "palitroque", "bòlit", "estornija", ...

Si en voleu saber una mica més, podeu consultar el web de l’associació del bèlit de Sant Narcís http://www.vadebelit.cat/p/que-es-el-belit.html i si us animeu a fer un equip, ja sabeu on en fan un campionat.

 

4 thoughts on “Bèlit ? ….. Va !

  1. Ets un artista Jordi! No havia sentit a parlar d’aquest joc fins que ho vas fer tu. Espectacular el moviment de les teves fotografies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.