Capturar

CAPTURAR PORTADES

Capturar una història en un segon” és el títol d'aquest web, on he anat publicant i compartint els meus treball fotogràfics en projectes més o menys endreçats o en articles en el bloc.

Jo veig en la fotografia una eina per explicar el món que m'envolta tot capturant imatges ... "amb un segon o amb una llarga exposició, tant és".

Des de primers d’aquest any 2022, fruit de diverses reflexions, he iniciat l’autoedició d’una publicació de reportatges fotogràfics, una mena de “bloc analògic” i a aquesta publicació li he donat el mateix nom: “Capturar una història en un segon”.

De forma ràpida, irreflexiva consumim imatges a les xarxes socials. Habitualment en la pantalla d’un telèfon, tot fent anar els dits amunt i avall. Es per això que "Capturar” vol ser la meva petita aportació per retrobar el mirar i llegir amb una mica més de pausa.

En suport de paper i amb forma de revista és on aniré publicant els meus reportatges, "les meves histories".  A cada número hi han tres reportatges relacionats entre ells, tot alternant reportatges recents i revisant d’altres ja publicats. En cap cas significa que renunciï a continuar al web, els dos formats poden ser ben be complementaris.

Sense cap periodicitat prefixada, ja han sortit 4 números i espero que pugui donar-li continuïtat. Com he dit al principi és una autoedició.

Si algú n’està interessat, pot contactar amb mi mitjançant el correu electrònic del web a info@jgc.cat

 

Núm. 1 Gener 2022Insòlits. Projecte del mateix nom que recull experiències de persones que viuen en espais poc habituals.

Núm. 2 Març 2022De festa i fester. Inici del projecte del mateix nom, amb el Ball del Cornut de Cornellà de Terri, Les falles d’Isil i la Festa de l’ós de Prats de Molló.

Núm. 3 Abril 2022Verges, la Processó. Continuació del projecte “De festa i Fester” dedicat monogràficament a la Processó i la Dansa de la Mort de Verges.

Núm. 4 Setembre  2022 – Barret, pellot,i Cavallet. Continuació del projecte “De festa i Fester” dedicat a la Dansa de la Gala de Campdevànol, La Santantonà de Forcall i El Ball de Cavallets, Gegants i Mulassa de Sant Feliu de Pallerols.

i en vindran més ...

 

4 thoughts on “Capturar

 1. Jordi,
  Moltes felicitats per l’última edició de la teva revista. La veritat és que a banda del nom romàntic “Capturar una història en un segon”, crec que de segons n’hi inverteixes uns quants més, no només en la fotografia en si, sinó en l’estudi previ i posterior de tot el que vols immortalitzar. Per tu no és només una fotografia, és un treball a fons del que podem disfrutar tots els que et seguim de prop. Moltes gràcies per dur-lo a terme. Com sempre, la teva darrera entrega és immillorable.
  Molts petons!

  1. Moltes gràcies Anna. De veritat que es reconfortant rebre comentaris com el teu.

   Si, … Hi ha una inversió de temps, superior a un segon, he he he … Però és una forma d’explicar el que vull fer, explicar les meves històries amb fotografies

 2. Hola Jordi,
  Excel·lent idea per complementar la teva passió a la fotografia. Les imatges expliquen i documenten de manera senzilla aquell “segon” que a voltes queda enrevessat amb la facilitat de captura en el format digital.
  I el que més aprecio -a banda de la teva inquietud i ganes de començar aquest projecte- es el fet de fomentar i engrandir l’arxiu de la nostra cultura popular catalana! Felicitats i una abraçada amic Jordi.

Comments are closed.